Martini je viac ako vermut. Je to príbeh dvoch mužov s víziou. Z úrodnej krajiny, kde sa odborné vinárstvo stretáva s divokými botanikami. A o dedičstve remeselnej zručnosti a odbornosti v každej fľaši.

Foto: Martini
KREATÍVNA ISKRA
Vytvorili nepravdepodobné duo: šikovný podnikateľ a majster bylinkár. Ale keď Alessandro Martini a Luigi Rossi prevzali National Wine & Spirits Distillery v malej dedinke neďaleko Turína, stala sa mágia.
Bolo to v roku 1863, kedy bol Martiniho podnikavý duch a Rossiho tvorivý génius pozinkovaný do vermútu, ktorý pretrval už viac ako 160 rokov: nenapodobiteľného MARTINI Rosso.
Od aromatických bylín slávneho vermútu až po zlaté šumenie vín Asti, vplyv MARTINI presiahol kontinenty a desaťročia. Jeho podstata však bude vždy pevne zakorenená v regióne Piemont.

Foto: Martini
JEDNOTLIVÉ REMESLO
Umenie miešania v MARTINI je zručnosť zverená niekoľkým vyvoleným, ktorá sa odovzdáva z majstra na majstra počas ôsmich generácií.
Je na Giuseppe ‚Beppe‘ Musso, náš Master Blender, a Ivano Tonutti, Master Herbalist, aby pokračovali v odkaze pôvodného Master Blendera, Luigiho Rossiho. Beppe, ktorý je súčasťou rodiny MARTINI od roku 1994, vyberá vína a vedie jemný proces miešania pre každý výraz, spolu s Ivanom, ktorý ročne ochutná viac ako 500 rastlinných látok, aby sa zabezpečilo, že pri výrobe MARTINI sa použijú len tie najkvalitnejšie ingrediencie. Iba Beppe a Ivano poznajú tajné recepty, ktoré sú prísne strážené pod zámkom.
MARTINI’s Asti oživuje majster v miešaní šumivých vín Livio Prandi. Spolupracuje s mnohými z 300 malých pestovateľov z regiónu Asti – súhrnne známych ako Conferenti – pokračuje v dlhoročnej a lojálnej oddanosti MARTINI remeselníkom z regiónu. Výsledkom je výber šumivých vín, ktoré destilujú tradíciu a modernosť do skutočnej oslavy hrozna Bianco Moscato.

Foto: Martini
PERFEKTNÁ ZMES
Či už ide o limitované edície, ktoré oslavujú našu históriu, alebo starodávne klasiky, ktoré milujú barmani po celom svete, každá fľaša MARTINI začína vínami, ktoré sú starostlivo vybrané len z tých najlepších zberov.
Pre náš vermut miešame chrumkavé biele vína, vrátane Trebbiano z Emilia Romagna a Cataratto zo Sicílie, spolu so starostlivo formulovanými kombináciami aromatického ovocia, kôry, exotického korenia a bylín, ako je Artemisia – zozbierané z neďalekých polí Pancalieri – vytvoriť MARTINIho vyhľadávané vermúty.
Naše prostredie v Piemonte nás tiež privádza do blízkosti regiónu Asti, kde používame hrozno Bianco Moscato na výrobu Asti Spumante od našich začiatkov. Naše kvalitné vintage Prosecco sa vyrába v Pessione zo 100% hrozna Glera vypestovaného v Benátsku. V skutočnosti sú tieto jemne vyvážené zlaté bubliny synonymom dedičstva MARTINI ako náš dokonale namiešaný vermut.

Foto: Martini
PRAVÝ DOMOV
Miesto, kde vzniká MARTINI, nebolo vybrané náhodou. Malá dedinka Pessione bola starostlivo zvolená pre svoju blízkosť k vinárom z regiónu Piemont, botanicky bohatému úpätiu Álp, významnému obchodu s vermútom v neďalekom Turíne a prístavu v Janove.
Spoločnosť MARTINI bola založená na strategickej vlakovej trati Turín–Asti–Janov, ktorá spájala vinársku oblasť Monferrato s Janovom, bránou na medzinárodné trhy. Táto poloha umožnila spoločnosti rozšíriť svoj vplyv do celého sveta, pričom si vždy zachovávala pevné spojenie so svojimi koreňmi. MARTINI dokonca vyvinulo komunitný program na podporu obyvateľov dediny Pessione.
Dnes sa do Pessione vracajú návštevníci z celého sveta, aby preskúmali dedičstvo tohto ikonického vývozu. Táto malá vidiecka oblasť sa stala symbolom tradície a kvality, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou značky MARTINI.
